Noutati Protectia auditiva la locul de munca

Protectia auditiva la locul de munca

Avem la cunostiinta fapul ca odata cu alegerea unui anumit loc de munca, vin si resposabilitati, avantaje dar si pericole, in unele cazuri. Aceste cazuri sunt reprezentate de persoanele care lucreaza in industrie si se expun zilnic la pericole de diferite grade de dificultate. Pe langa munca grea, acestia pot avea parte de si accidente neprevazute sau pot dezvolta diverse afectiuni in urma expunerii continue la un factor nociv.

Industriile si locurile de munca zgomotoase:
  • Inginerie
  • Constructie
  • Textila
  • Foraje
  • Turnatori
  • Prelucrarea lemnului


Daca lucrezi intr-unul dintre domeniile de mai sus, daca trebuie sa ridici vocea atunci cand vorbesti cu colegii, daca auzi des zgomote de impact e important sa te protejezi si e important sa stii faptul ca e dreptul tau sa lucrezi intr-un mediu sanatos.
In primul rand, pentru a maximiza protectia auzului tau poti coopera cu colegii tai prin discutii constructive despre deranjului pe care zgomotele de la locul de munca il creeaza. In acest fel, puteti intampina aceste probleme impreuna si va puteti sfatui pentru imbunatatirea situatiei.

In al doilea rand, in urma acestei cooperari poti descoperi ca nu doar tu ai o problema cu zgomotele si impreuna puteti comunica superiorului ca exista o problema. Superiorul are datoria de a-si proteja angajatii si de a le oferii un mediu sigur de lucru.
In al treilea rand, odata ce ai identificat problema si gradul de gravitate a acesteia, vine momentul in care o rezolvi. Gasirea echipamentului de protectie nu este o sarcina dificila odata ce ai toate datele problemei si este recomandat ca alegerea lui sa fie facuta in functie de confort, de calitate si de conditiile tehnice pe care le ofera.

In ceea ce priveste alegerea echipamentului potrivit de protectie, acesta trebuie ales in concordanta cu conditiile de lucru. Noi iti punem la dispozitie 2 tipuri de echipamente protectie auditiva:
  • Antifoane interne – pentru mediile mai putin solicitante
  • Antifoane externe – pentru mediile foarte solicitante 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Protectia auditiva la locul de munca