Noutati Cum alegem masca de protectie respiratorie?

Cum alegem masca de protectie respiratorie?

In mediile de lucru in care ai contact cu substantele nocive nu e de ajuns sa optezi doar pentru imbracaminte corespunzatoare. Chiar si daca substantele folosite nu sunt atat de nocive, ele pot avea un efect negativ asupra sanatatii tale.

In acest sens, in functie de gradul de pericol al substantelor cu care lucrezi trebuie sa iti alegi masca potrivita. De asemenea, daca lucrezi intr-un mediu in care esti expus la fum sau aburi, este recomandat sa porti o masca pentru a proteja plamanii.

Mastile de protectie respiratorie pot fi incadrate in mai multe categorii, cu si fara filtru. Cele cu filtru necesita ca filtrele sa fie schimbate periodic pentru a garanta performanta.

Alegerea filtrelor trebuie realizata in concordanta cu gradul de pericol al mediului de lucru. Exista filtre de particule, filtre pentru gaze sau vapori, care sunt impartite in functie de nivelul de eficienta, fiind notat pe echipamente cu coduri si culori.

Alegerea mastii de protectie trebuie realizata in functie de cativa factori precum:
  • Tipul de munca prestata
  • Perioada de utilizare a mastii
  • Conditiile de munca (riscurile la care te expui)
Un alt factor de care trebuie sa ti cont este restul echipamentului, care trebuie sa se potriveasca cu masca. Masca la randul ei trebuie sa se potriveasca cu forma fetei si cu orice ar putea influenta gradul de etansare.

Este important de retinut ca daca o masca nu mai functioneaza cum trebuie, aceasta trebuie schimbata si inlocuita cu una functionala deoarece si cele mai mici particule iti pot afecta sanatatea.

Noi iti punem la dispozitie o gama variata de echipamente protectie respiratorie:
  • Semimasti
  • Masti cu filtru
  • Sisteme de respiratie
  • Accesorii si filtre 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Cum alegem masca de protectie respiratorie? – River Trade