Noutati Conditii de securitate – Lucrul la inaltime

Conditii de securitate – Lucrul la inaltime

Lucrul la inaltime reprezinta unul dintre cele mai periculoase medii de lucru deoarece fiecare miscare trebuie monitorizata si fiecare greseala poate fi fatala. Echipamentul, pregatirea si experineta sunt esentiale pentru o zi reusita de lucru.

Cum stii ca lucrezi la inaltime?

Daca iti desfasori activitatea la doi metri deasupra solului, inseamna ca lucrezi la inaltime si ca trebuie sa ai un echipament standard, aprobat prin lege.

Care sunt mediile in care se lucreaza la inaltime?
  • lucrari pe stalpi
  • lucrari pe schele
  • asamblarea de piese prefabricate in constructii
  • lucrari in puturi si canalizari
  • lucrari in cabine de stivuitoare
  • lucrari in cabine de macarale

Echipamentele pentru lucrul la inaltime se impart in functie de pericolul la care esti expus. Exista echipamente pentru prevenirea caderii si echipamente de protectie pentru oprirea caderii. Cele pentru prevenire constau in centuri de pozitionare, centuri complexe si speciale, precum si mijloacele de legatura. Iar cele pentru oprirea caderii sunt alcatuite din opritoare, set salvare si absorbitor de energie.

Instruirea angajatilor trebuie sa fie foarte buna, iar acestia nu au voie sa inlocuiasca piesele defecte ale echipamentului de protectie cu altele neconforme. Fiecare angajat trebuie sa aiba la cunostinta modul in care fiecare tip de echipamente lucru la inaltime functioneaza pentru a opera in siguranta, inclusiv in situatiile de urgenta.

In plus, toate persoanele care desfasoara activitate la inaltime au obligatia sa poarte casca de protectie. Casca trebuie sa fie in stare buna si sa nu aiba fisuri sau crapaturi, indiferent de locul unde se afla. 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Conditii de securitate – Lucrul la inaltime