Noutati Avantajele instalarii unui sistem de desfumare

Avantajele instalarii unui sistem de desfumare

Desfumarea este procesul de extragere, din spatiile incendiate, a fumului si gazelor de ardere, pentru a putea asigura conditiile necesare evacuarii si folosirii mijloacelor de interventie.

Evacuarea fumului si a gazelor fierbinti, in caz de incendiu, trebuie realizata cat mai repede posibil, deoarece datorita intoxicarii se produc numeroase decese. Proiectarea sistemului de desfumare trebuie sa fie foarte riguros efectuata, in special in spatiile mari, unde nu este posibila compartimentarea. Acesta limiteaza propagarea fumului, minimizeaza riscul de colaps al structurii cladiri si reduce pierderea vizibilitatii, astfel incat evacuarea persoanelor si interventia echipelor specializate sa se poate realiza mai usor.
Desfumarea se poate realiza prin doua metode: natural sau mecanic.
  • Desfumarea naturala – se realizeaza prin evacuarea fumului prin trape de desfumare decupate in partea superioara a unei fatade sau in acoperis. Aerul prospat va intra in caldire prin niste grile de introducere a aerului care au legatura directa in exteriorul acesteia, astfel se va asigura eliminarea satisfacatoare a fumului.
  • Desfumarea mecanica – se aplica in general in spatiile subterane sau supraterane inchise, unde nu poate fi realizata desfumarea naturala organizata. In aceste situatii se impune instalarea unui sistem de evacuare mecanica a fumului si a gazelor fierbinti si de introducere mecanica a aerului proaspat. Acest sistem functioneaza prin instalarea unor ventilatoare in canalele de evacuare, respectiv in cele de introducere a aerului proaspat.
Avantajele utilizarii unui sistem de desfumare sunt multiple, insa dorim sa va amintim cateva dintre ele, pentru a putea intelege mai bine importanta instalarii unui astfel de sistem.
  • In cazul unui incendiu fumul este cel mai periculos, nu focul, deoarece majoritatea deceselor se datoreaza intoxicarii. De aceea existenta unui sistem de desfumare ne poate salva viata.
  • Desfumarea corespunzatoare a cladirilor ofera echipelor specializate posibilitatea de a interveni la timp si de a stinge cat mai repede incendiul.
  • Trapele de fum va pot oferi, pe langa evacuarea fumului in caz de incendiu, si posibilitatea de a va bucura de lumina naturala pe timp de zi si aer proaspat.
  • Un sistem de desfumare eficient va ofera timpul vital de a parasi o caldire incendiata.
  • Riscul de prabusire a unei cladiri se diminueaza, datorita eliminarii in timp util a gazelor fierbinti, oferind protectie prin disiparea caldurii.
Pentru a fi mereu in siguranta, personalul nostru specializat va ofera servicii de montaj si intretinere sisteme de desfumare Cluj. De asemenea, pentru a va asigura functionalitatea echipamentelor si a sistemelor in parametrii normali, va oferim servicii de mentenanta a acestora. 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Avantajele instalarii unui sistem de desfumare – River Trade