Noutati 6 sfaturi pentru evitarea accidentelor la locul de munca

6 sfaturi pentru evitarea accidentelor la locul de munca

Pastreaza obiectele in ordine

Orice tip de obiect, fie ca este periculos sau nu, trebuie depozitat in mod corect pentru a evita accidentele. Asadar, daca folosesti obiecte ascutite, depoziteaza-le intr-un loc sigur.

Achizitioneaza echipamente de calitate

Chiar daca unele echipamente de calitate implica costuri mai ridicate, este indicat sa alegi intotdeauna calitatea si nu pretul, deoarece un echipamnet bun inseamana o investitie pe termen lung. Acest sfat e valabil pentru toate tipurile de echipamente, in special cele care ne protejeaza partile mai expuse la accidentare, precum capul, mainile si picioarele.

Eticheteaza toate obiectele

Avand in vedere fapul ca lucrati intr-un mediu periculos, este indicat sa etichetati fiecare obiect, chiar daca cunoasteti intrebuintarea acestuia. Astfel, orice coleg nou sau nestiutor nu va cotrobai prin lucruri fara sa stie exact ce se afla acolo. Nu uita, semnalizarea obiectelor periculoase este esentiala in prevenirea accidentelor.

Curata frecvent locul in care lucrezi

In locul in care lucrezi apare deseori dezordinea si chiar murdaria daca intretinrea nu este frecventa. Asigura-te ca fiecare obiect se afla la locul demsemnat si dupa fiecare operatiune organizeaza spatiul de lucru, eliminand obiectele inutile.

Diminueaza pericolul de incendiu

Lucrul cu substante toxice poate prezenta o amenintare deoarece incendiile se pot declansa foarte usor. Este recomandat sa depozitam substantele periculoase la loc ferit si sa avem echipamentele de urgenta la indemana intotdeauna.

Fii atent in zonele alunecoase

Acestea pot reprezenta unul dintre cele mai mari pericole deoarece orice alunecare poate declansa mai multi factori. Poate cauza rani grave, scurgeri de substante toxice, blocari sau chiar te poate lasa inconstient intr-un loc priculos.

Creeaza un set de reguli

Aditional regulilor de desfasurare a proceselor, poti crea impreuna cu colegii o lista cu reguliele fiecarui spatiu de lucru. Poti enumera interdictiile, poti prezenta modul in acre functioneaza anumite aparate si chiar poti lasa mici atentionari in cazul in care un obiect functioneaza intr-un mod neobisnuit.

Opteaza pentru servicii situatii de urgenta si echipamente de protectie de calitate, cu ajutorul carora poti preveni sau te poti proteja incazul unui accident. 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
6 sfaturi pentru evitarea accidentelor la locul de munca