Noutati Reguli de respectat in caz de incendiu

Reguli de respectat in caz de incendiu

Majoritatea persoanelor nu stiu cum sa actioneze in cazul unui dezastru si de cele mai multe ori, din cauza atacului de panica si din cauza stresului, iau decizii pripite si fac mai mult rau decat intentioneaza. In astfel de situatii neplacute, cel mai bine este sa iti pastrezi calmul pentru  a te putea ajuta atat pe tine, cat si pe cei din jur.

In cazul in care esti surprins intr-o cladire in flacari trebuie sa stii ce sa faci pentru a iesi in conditii de siguranta si pentru a fi capabil sa-i ajuti si pe ceilalti. Stingerea incendiilor revine ca misiune pompierilor care dispun de tehnici si pregatire speciala. Chiar si asa, spatiile publice (firme, companii, institutii publice) trebuie sa fie dotate cu echipamentele necesare impotriva incendiilor, precum stingatoare de incendiu autorizate de catre de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Regulile generale de prevenire a incendiilor:
-controlul, supravegherea si reducerea pericolelor de incendiu ori a consecintelor acestora;
-asigurarea conditiilor de evacuare si salvare a persoanelir in siguranta si de Securitate a echipelor de interventie proprii in cazul izbucnirii unui incendiu;
-intretinerea in stare operative a instalatiilor de detectare/alarmare/stingere a incendiilor si mijloacelor de prima interventie.
 
Acasa
-parasiti imediat cladirea;
-daca aveti siguranta si posibilitatea, intreruperi alimentarea cu gaze si energie electrica;
-inchideti in urma dvs. usile si ferestrele;
-anuntati evenimentul la 112.
 
La locul de munca
      Declansati sistemul de alarmare imediat dupa ce ati observant izbucnirea unui incendiu si actionati conform procedurii stabilite:
-parasiti cladirea in care a izbucnit incediul;
-ajutati persoanele aflate in dificultate;
-nu utilizati lifturile pentru evacuare;
-anuntati evenimentul la 112;
-persoanele desemenate actioneaza mijloacele de stingere din dotare.
 
 
 
 


 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Reguli in caz de incendiu - River Trade