Noutati Instalatiile de stingere cu sprinklere

Instalatiile de stingere cu sprinklere

 
    Instalatiile cu sprinklere sunt sisteme utilizate pentru detectarea, respectiv stingerea incendiilor in faza incipienta, in cadrul incaperilor unde sunt montate. Fixe si automate, principalul element ce intra in componenta acestor instalatii sunt asa-numitele sprinklere, dispozitive ce prezinta o anumita sensibilitate la caldura care, prin intrebuintarea caracteristica, joaca un rol esential in stingerea incendiilor.
     Montate intotdeauna pe suprafata tavanului in spatiile ce se doresc a fi protejate impotriva incendiilor,  aceste sprinklere actioneaza in momentul in care temperatura in spatiile respective isi modifica valorile fata de cele prestabilite. In momentul depistarii acestei modificari, sprinklerele elibereaza un flux de apa, sau dupa caz alt tip de agent de stingere, pe care il utilizeaza pentru a stinge incendiul izbucnit.
 
Sistem de sprinkere Pre-Action
Sistemul pre-Action Sprinkler este un sistem de tip uscat si se incarca cu aer sub presiune, fiind cunoscut ca un sistem standard sau ca single-interlock sistem. Apa nu patrunde in sistem pana ce nu primeste semnal de la sistemul de detectie suplimentar.
 
Sistem de sprinklere Deluge Valve
Sistemul deluge este utilizat in spatii unde cantitati mari de apa sunt necesare pentru limitarea si stingerea focului, acestea putand fi actionate electric, pneumatic sau hidraulic.
 
Sistem de sprinklere cu apa/spuma
In general, sistemul de sprinklere cu apa sau spuma este folsoit pentru a stinge incedniile inflamabile, acesta putand fi de tip uscat, umed sau pre-action. Se compune din sprinklere ce sunt atasate la reteaua de conducte pentru stingere si sunt instalate in partea de sus a incaperii, pe tavan sau pe perete.

Sistem de sprinklere cu apa/apa
Acest tip de instalatie se monteaza in zone cu pericol de foc care sunt incalzite in permanenta astfel incat apa din conducte nu ingheata. Un sistem de acest gen implica sprinklere cu pornire automata ce sunt conectate la un sistem de conducte pline cu apa si conectate la o sursa de apa.
 
Sistem de sprinklere cu apa/aer
Acest tip de instalatie se monteaza in zone cu risc de incendiu care nu sunt incalzite, astfel incat sa previna inghetarea apei din reteua de conducte. Un sistem de acest gen implica sprinklere cu pornire automata ce sunt conectate la un sistem de conducte continand aer sau nitrogen sub presiune.
 
 


 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Instalatii de stingere cu sprinklere