Noutati Ignifugarea si termoprotectia intr-o cladire

Ignifugarea si termoprotectia intr-o cladire

    Protejarea impotriva incendiilor este extrem de importanta si pe langa dotarea cladirilor si a spatiilor de lucru cu stingatoare, instalatii de semnalizare si stingere sau hidranti se mai pot realiza lucrari de ignifugare sau servicii de termoprotectie. Aceste procedee se realizeaza de catre un personal specializat si au ca scop principal imbunatatirea gradului de rezistenta al unei cladiri in caz de incendiu.
 
Ignifugarea incendiilor
     Ignifugarea rezprezinta procedeul specific de tartare a lemnului cu substante ignifuge, in vederea imbunatatirii comportamentului acestuia in caz de incendiu, fara a exclude insa aprindere si arderea. Ignifugarea constituie una din cerintele privind siguranta la foc pentru a imbunatati gradul de rezistenta al cladirii in caz de incendiu, dar nu exclude alte masuri specifice de protectie in domeniu, cum ar fi dotarea cu stingatoare, hidranti, respectiv instalatii de semnalizare si stingere.
     Procedura de ignifugare poate imbunatati gradul de rezistenta la foc al unei cladiri si poate limita aprinderea si arderea altor materiale de constructii, jucand in acest caz rol de bariera. De asemenea, ignifugarea poate prelungi faza de ardere lenta, care are si consecinta neafectarea structurii de rezistenta a cladirii, dand posibilitatea de a se interveni din interior asupra incendiului si de a evita o ardere generalizata.
 
Lucrarile de termoprotectie
      Termoprotectia cu vopsele termospumante presupune acoperirea cu o pelicula de vopsea rezistenta la foc a structurii metalice a unei cladiri care trebuie protejata sau a altor elemente din metal. La o eventuala crestere a temperaturii, vopselele termospumante isi maresc volumul, iar pelicula astfel formata nu permite metalului sa se incalzeasca. Scopul termoprotectiei este de a intarzia cedarea structurii metalice sub influenta focului intre 30 de minute si 4 ore.
       Aceasta protectie antifoc prin intermediul lucrarilor de termoprotectie are ca si avantaje impiedicarea propagarii incendiilor, limitandu-se astfel pagubele si costurile reduse la incheierea politelor de asigurare pe cladiri.


 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Ignifugare si servicii de termoprotectie intr-o cladire