Alternate Text
0
 Cosul meu (0)
Cosul este gol.
Noutati Etapele instalarii sistemelor de detectie si alarmare

Etapele instalarii sistemelor de detectie si alarmare

Aceste sisteme sunt extrem de folositoare in detectarea incendiilor pe caile de circulatie, cat si in acele locuri unde un eventual foc ar putea evolua fara a fi obervat de nimeni in timp util. Sistemele de detectie si alarmare permit anuntarea incendiului atat la punctul de supraveghere permanent activ, cat si a personalului de serviciu si a ocupantilor. Un astfel de sistem se compune din centrala cu multiple functii, un computer cu soft ce inregistreaza orice eveniment produs, sirena ce alarmeaza ocupantii cladirii, un buton de avertizare ce se poate actiona manual si detectori de fum si flacara, ce transmit semnalul detectat ca un inceput de incendiu. Instalarea sistemului de detectie si alarmare cuprinde 4 etape:

Proiectarea
In aceasta faza se alege tipul instalatiei. Aceasta se stabileste in functie de diversi factori, precum: tipul de risc de incendiu, tipul cladirii, temperatura incaperii, fumul, eventualul risc de emanare a unor gaze periculoase etc. Aceasta etapa trebuie realizata de o persoana specializata, pentru a se evita eventuale situatii neplacute, precum alarmele false sau chiar alegerea unui sistem ce nu detecteaza corect incendiile.

Instalarea
Inginerul trebuie sa se asigure ca sistemul de alarma se afla in deplina concordanta cu planul premergator stabilit. De aceea, sfatul nostru este sa apelati la ajutor specializat, in ciuda tentatiei de a cheltui mai putin bani optand pentru o serie de servicii necalitative. Acesta reprezinta de fapt o investitie, atata timp cat sistemul se instaleaza corect si asigura siguranta celor ce desfasoara activitati in cladirea respectiva.  

Punerea in functiune si testarea
Persoana avizata verifica daca sistemul corespunde specificatiilor de proiectare mentionate in schita si functionalitatea sistemului. Daca verificarea satisface cerintele, atunci persoana poate testa instalatia pentru a depista eventualele erori. Acesta va fi certificat drept sigur pentru a fi utilizat doar in conditiile in care persoana ce testeaza sistemul este multumita in totalitate de performanta.

Mentenanta continua
Punerea in functiune nu reprezinta ultima etapa de instalare a sistemelor de detectie si alarmare. Acesta trebuie intretinut de o persoana sau firma specilizata, cel putin de doua ori pe an. In functie de clasa de risc, este posibil ca sistemul sa necesite verificari mai dese.


 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Etapele Instalarii Sistemelor de Detectie si Alarmare