Noutati Echipamentul necesar pentru lucru la inaltime si alpinism utilitar

Echipamentul necesar pentru lucru la inaltime si alpinism utilitar

    Alpinismul utilitar este o activitate profesionala care face parte din domeniul lucrului la inaltime si se desfasoara pe constructii industriale si civile si in cadrul montan, pe pereti de stanca, zapda si gheata. Siguranta in alpinismul utilitar inseamna folosirea unui echipament adecvat si cunoasterea tehnicilor specifice. Echipamentul necesar pentru realizarea alpinismului utilitar trebuie sa fie unul profesional, sa respecte anumite norme si, cel mai important, sa aiba un grad de siguranta ridicat.
        Echipamentele folosite in acest domeniu periculos trebuie periodic verificate si intretinute dupa proceduri de lucru stricte. Este indicat ca acestea sa fie achizitionate de la un furnizor de echipamente de protectie autorizat.

Conform reglementarilor legale aflate in vigoare, echipamentul obligatoriu pentru lucrul la inaltime se utilieaza in felul urmator:

Casca de protectie
-pentru alpinismul utilitar, indiferent de domeniul de activitate, este obligatorie purtarea castii de protectie;
-inainte de inceperea deplasarii sau a lucrului, este obligatorie verificarea castii de protectie, a sistemului de amortizare, a posibilitatilor de reglare a acestuia si a curelelor de prindere.
 
Centura de siguranta
-centura de siguranta trebuie purtata si pe intinerariu de intrare la/de la locul de munca, daca conditiile de munca sau de mediu impun asta;
-tipul de centura si componentele sale trebuie sa corespunda domeniului respectiv de activitate;
-trebuie folosita fie ca mijloc de sprijin al corpului, fie ca mijloc de protectie prin suspendare impotriva caderii sau alunecarii, fie ca mijloc de oprire a accesului  intr-o zona periculoasa;
-centurile de siguranta, lonjele si carabinierele trebuie pastrate la loc uscat, lipsit de noxe sau temperaturi extreme, respectand instructiunile producatorului.
 
Coarda de lucru
-este folosita pentru a sustine greutatea lucratorului, indiferent de domeniul de activitate;
-echipamentul folosit pe aceasta coarda permite deplasarea lucratorului in ambele sensuri (sus-jos).
 
Coarda dinamica
-utilizarea corzii dinamice este obligatorie in toate activitatile in care se folosesc tehnologii de alpinism utilitar;
- scopul pentru care se folosesc corzi dinamice in catarare este acela de a prelua cat mai mult din socul caderii.
 
Coarda de siguranta
-se foloseste obligatoriu in situatiile de urgenta;
-dispozitivul de siguranta incarcat pe acest tip de coarda nu permite miscarea in jos pe coarda motiv pentru care aceasta coarda se foloseste doar in cazuri de rugenta;
-in cazul putin probabil in care coarda de lucru se deterioreaza sau devine inutilizabila, coarda de siguranta previne caderea lucratorului.
 
Carabiniera
-este un echipament de protectie fundamental folosit impotriva caderii lucratorului de pe suprafata pe care isi desfasoara activitatea;
-avand o rezistenta ridicata la rupere, carabinierele se pot folosi 


 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Echipament lucru la inaltime - River Trade