Noutati Cum lucram in siguranta cu materialele toxice

Cum lucram in siguranta cu materialele toxice

Materialele toxice sunt substante care pot cauza leziuni grave daca patrund in organism, motiv pentru care echipamentele de protectie nu trebuie sa lipseasca la un loc de munca periculos. Echipamentele de protectie sunt foarte eficiente si protejeaza de multe pericole si accidente, cu conditia ca acestea sa fie purtate intotdeauna la locul de munca in mod corespunzator.
Alegerea echipamentului de protectie corespunzator pentru un anumit loc de munca este esentiala. Solicitati ajutorul si experienta unui profesionist calificat care stie cum sa evalueze riscurile si pericolele unui anumit job, in special cele legate de substante si materiale toxice.
 
Evitarea contactului piele-material toxic
Unele materiale toxice pot fi periculoase atunci cand intra in contact cu pielea. In aceste cazuri, poate fi necesara purtarea de echipament de protectie precum manusi, sorturi, bocanci, glugi sau alte obiecte de imbracaminte de protectie, in functie de riscul de contact cu pielea.
 
Protejarea ochilor si fetei de materiale toxice
Protectia ochilor este de asemenea foarte importanta atunci cand se lucreaza cu materiale toxice. Selectarea celei mai potrivite protectii depinde de anumiti factori, precum modul in care este utilizata substanta chimica, caracteristicile fizice si efectele potentiale asupra sanatatii (irita ochii, irita pielea, toxic daca este absorbit prin piele). In unele cazuri, poate fi necesara purtarea unei masti (cu ochelari de protectie) pentru a proteja fata impotriva stropilor.
 
Evitati inhalarea particulelor, vaporilor sau a aburilor toxici
Selectia si montarea adecvata a protectiei respiratorie poate fi destul de complexa si oricand este utilizata la locul de munca, trebuie sa fie atent monitorizata si controlata pentru a asigura siguranta lucratorului.
Echipamentul pentru protectie respiratiei trebuie sa aiba dimensiunea corespunzatoare, iar utilizatorul trebuie sa stie cum sa testeze ajustarea, cum sa curete, sa intretina si sa depoziteze echipamentul. 


 
 
Copyright © 2014 RIVERTRADE - Webdesign by  Dezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Cum lucram in siguranta cu materialele toxice - River Trade